Sommelierský kurz pro širokou veřejnost

Všichni, kdo si někdy chtěli zkusit dostat se do kůže sommeliera, mají nyní možnost. Vinařský institut České republiky připravuje pro všechny zájemce intenzivní kurz s názvem Základy sommelierství, vína a vinařství v ČR. Tento kurz se nekoná poprvé a za dobu svého konání si vysloužil titul nenavštěvovanějšího kurzu, který Vinařský institut nabízí.

Kurz samotný se skládá ze dvou částí. Teoretická část je v podobě skript a autotestů. Ty obdržíte v elektronické podobě na vaši emailovou adresu. Jedná se celkem o sedm lekcí na různá témata. Budou vám k dispozici před kurzem, ale i kdykoliv po něm pro domácí použití. Slouží k nastudování základů z pohodlí domova, aby jste na kurz dorazili již v obraze o tom, co se na něm bude dít a o čem se bude povídat. Díky tomu si také informace z praktické části kurzu lépe zapamatujete. Praktická část bude trvat celkem 8 hodin. Lektor s Vámi podrobně projde všechny lekce. Prakticky budete procvičovat degustaci na 15 vzorcích špičkových vín a prakticky si vyzkoušíte servis vín včetně dekantace. Snoubení vína a pokrmů si vyzkoušíte s pěti druhy sýrů. Kurz je pak zakončen zkouškou, po jejímž úspěšném absolvování získáte Osvědčení o absolvování podepsané lektorem kurzu, prezidentem Asociace sommelierů ČR a ředitelem Vinařského Institutu.

Kurz je určen pro milovníky vína z řad laické veřejnosti i pro personál gastronomických zařízení a vinoték. Termíny kurzů, které se konají v Praze, Brně a Velkých Pavlovicích, včetně kompletních informací a přihlášky, najdete zde. Cena kurzu je 3390 Kč.