André – moravský originál s francouzským šmrncem

Pokud hledáš na Moravě červené víno s charakterem, sáhni po André. Tahle odrůda vznikla už v roce 1960 křížením Frankovky a Svatovavřineckého a je čistě českým vynálezem – vyšlechtěna byla ve Velkých Pavlovicích.

Jak chutná?

André je hutnější červené víno s výraznou tmavou barvou. Ve vůni najdeš tmavé bobulové ovoce, často ostružiny nebo višně, někdy až lehce marmeládový tón. V chuti bývá plné, někdy s lehkou tříslovinou, což mu dává delší dochuť a potenciál k archivaci.

K čemu se hodí?

Perfektně ladí s masem na grilu, zvěřinou nebo sýry s výraznější chutí. V chladnějším večeru dokáže krásně zahřát.


Zajímavost: André se v zahraničí téměř nevyskytuje – pokud ho ochutnáš, piješ skutečný moravský originál.