Pálavské vinice – srdce moravského vína

Pálava, to nejsou jen bílé vápencové skály a romantické výhledy, ale také kraj, kde se rodí jedny z nejlepších vín v Česku. Slunce tu svítí častěji než jinde a díky vápencové půdě mají místní vína nezaměnitelný charakter – minerální, plná a aromatická.

Nejčastěji tu narazíte na Ryzlink vlašský, Pálavu nebo Veltlínské zelené. Každý doušek připomíná léto mezi vinohrady – voňavý, lehký a osvěžující.

Při návštěvě Pálavy doporučujeme zastavit se v některém z malých rodinných vinařství, která nabízejí nejen degustace, ale i příběhy, které za vínem stojí. Jejich seznam najdete na našem webu.

Pálava zkrátka chutná nejlépe tam, kde vznikla – mezi vinicemi, s výhledem na Novomlýnské nádrže a pohádkové Pavlovské vrchy.